Sposób przygotowania

Bakłażany umyj, przekrój wzdłuż na pół. Miąższ wydrąż łyżeczką, a następnie skrop go sokiem z cytryny i pokrój w kostkę. Wydrążone połówki bakłażanów posyp solą i odstaw na pół godziny.
Do miąższu dodaj pokrojoną w kostkę paprykę, oczyszczony, starty na tarce seler i obraną posiekaną cebulę. Warzywa podsmaż na rozgrzanym tłuszczu, dodaj posiekaną bazylię. Całość dopraw solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj.
Połówki bakłażanów napełnij nadzieniem, obłóż plasterkami pomidorów i posyp parmezanem. Zapiekaj przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200st
SMACZNEGO!!!!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !