Sposób przygotowania

Aby się zbytnio nie napracować, kupuję flaki już sparzone, wymyte, oczyszczone i pokrojone w paski. Flaki zalewam bulionem wołowym - dodaję boczek wędzony w kawałku, mrożoną mieszankę warzywną, gotuję do miękkości, na końcu doprawiam gałką muszkatałową, papryką, pieprzem kolorowym i ewentualnie solą. Majeranek rozcieram w dłoniach aby oddał swój aromat. Ugotowany boczek wyciągam i kroję w plastry, następnie wkładam znów do garnka, mieszam i rozlewam do miseczek. Podaję je z wiejską bagietką.

Spróbuj również

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    uwielbiam flaczki!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    u mnie cała rodzina uwielbia, dlatego jest święto w domu
  • 2
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Ciekawy pomysł z tym wędzonym boczkiem!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    bejciu24

    uwielbiam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    smakowicie wyglądają

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !