MaxxiMUM możliwości!

Sposób przygotowania

Ciasto biszkoptowe:
Żółtka utrzeć ze szklanką cukru na puszystą masę, dodać mąkę i proszek do pieczenia dokładnie wymieszać. Ubić pianę z białek z dodatkiem soli na sztywną pianę i dodać do ciasta delikatnie mieszając. Ciasto wyłożyć na blachę wyłożoną pergaminem i obsypaną tartą bułką. Upieczone ale jeszcze miękkie ciasto wyłożyć na czystą lnianą ściereczką, zdjąć pergamin i razem ze ściereczką zwinąć ciasto w rulon pozostawiając do wystudzenia.

Jabłka obrać pokroić na kawałki lub zetrzeć na tarce i dusić z cukrem na miazgę. Zdjąć z ognia, dodać galaretkę i mieszać do całkowitego jej rozpuszczenia.
Wystudzić.
Biszkopt delikatnie rozwinąć i posmarować jabłkami po czy ponownie zawinąć. Pozostawić (najlepiej w lodówce) do stężenia jabłek.

Roladę przed podaniem posypać cukrem pudrem bądź polać strużkami polewą czekoladową.
Ciasto kroić ostrym nożem, najlepiej piłą.

SMACZNEGO:)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !