Sposób przygotowania

Ciasto:
Białka ubić z cukrem na sztywną bezę ,dodać żółtka delikatnie połączyć .Na koniec dodać przesianą mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia,wymieszać ,wylać na płaską formę wyłożoną papierem do pieczenia .
Piec do 10 min w gorącym piekarniku .po upieczeniu zwinąć roladę i zostawić do ostudzenia.
Krem :
Ser utrzeć z cukrem pudrem ,delikatnie połączyć z ubitą śmietaną .

Zimną roladę rozwinąć ,posmarować kremem (pamiętając o zostawieniu do dekoracji),na brzegu ciasta rozsmarować dżem ,posypać pokrojoną czekoladą i ponownie zwinąć,posmarować resztą kremu i dowolnie udekorować .Schłodzić

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    bardzo lubię takie rolady - delikatne ciasto i bita śmietana z serkiem, pycha!
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo ładnie sie prezentuje.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    świetna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    pyszne
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    wygląda bardzo pysznie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !