Sposób przygotowania

Karkówke myję i osuszam recznikiem papierowym (kroje w grubszą kostke) .Papryki i pomodory równiez myję,z pomidorka sciągam skórki i kroję wszystko w kostke w łącznie z mięsem.Pieczarki obieram kroje w paski.Cebulke i czosnek obieram i drobno siekam.W rondlu rozpuszczam margarynę i wkładam mieso na rozgrzany tłuszcz.Posypuje papryka słodka,czosnkiem granulowanym,delikatem ,sola i troszke pieprzem.(mieszam od czasu do czasu)
Gdy miesko zaczyna robic sie na złoty kolor dorzucam posiekany czosnek wraz cebulką (mieszam) wszystko smaże do zezłocenia sie cebuli i czosnku.Po tym czasie zalewam gorąca woda,wrzucam pokrojone wszystkie warzywa + dwie kostki mięsne.
Gotuję wszystko 30-35 minut.
Po upływie tego czasu miesko juz jest miekkie to wtedy łaczę mąkę z wodą i energicznie mieszam żeby mi sie kluchy nie porobiły.
Zalewam wywar gotuje jeszcze 2 minutki (mieszając) i sosik gotowy.

SMACZNEGO ;-)))

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !