Sposób przygotowania

1. Mąkę razem z mlekiem, wodą i jajkiem wymieszaj mikserem. Dodaj szczyptę soli. Rozgrzaną patelnię smaruj olejem, wylewaj porcje ciasta i smaż naleśniki.
2. Por oczyść, opłucz. Białą część pokrój w plasterki. Boczek potnij w paseczki, a ser zetrzyj. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Zeszklij na oleju wraz z porem. Dołóż boczek i oczyszczony szpinak, smaż 10 min. Posól, dodaj połowę sera. Farsz rozłóż na naleśnikach, zwiń. Posyp pozostałym serem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    fajne zawijańce :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    jakie fajne :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszne smaki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !