Sposób przygotowania

1.Pomarańcze starannie umyć w gorącej wodzie,sparzyć,osuszyć.Ostrym nożem zaznaczyć na skórkach nacięcia w kształcie ćwiartek.Skórkę zdjąć za pomocą małej łyżeczki.
2.Skórki zalać zimną wodą,tak aby były przykryte.Gotować powoli 5 minut od chwili zawrzenia.wylać wodę,odsączyć skórki,ponownie zalać zimna wodą i gotować przez 5 minut.Odsączyć i odstawić.
3. 250 ml wody gotować na silnym ogniu z 20 dag cukru na syrop tak długo,aż kropla syropu spuszczona do zimnej wody zastygnie.Skórki pokroić na cienkie paseczki.
4.Paski pomarańczowe wrzucić do wrzącego syropu,gotować około godziny,aż będą przejrzyste.Wsypać 10 dag cukru,gotować dalsze 10 minut,cały czas mieszając.
5.Skórki wyjąć,odsączyć,suszyć przez 24 godziny.Następnie obtoczyć w pozostałym cukrze i rozpuszczonej czekoladzie.Suszyć zostawiając na dwa dni.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !