Sposób przygotowania

5 jajek gotujemy na twardo. Obieramy i kroimy siekamy.
Pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach, cebulę i paprykę kroimy w drobniutką kosteczkę(paprykę wcześniej sparzyć). Podsmażamy na maśle.
Natkę i koperek drobno siekamy. Dosypujemy do jajek. Dodajemy również podsmażone pieczarki, paprykę i cebulę. Mieszamy. Dodajemy surowe jajko i 2-3 łyżki bułki. Mieszamy wszystko razem doprawiając do smaku solą i pieprzem. W razie konieczności dosypać jeszcze bułki.
Z masy jajecznej formujemy niewielkie kotleciki, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy je na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

Smacznego:-)))

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    muszą być przepyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !