Sposób przygotowania

Żeberka myjemy, osuszamy, kroimy na kawałki i podsmażamy na smalcu. Pora kroimy w krążki. Do garnka wrzucamy usmażone żeberka, pora i zalewamy piwem. Doprawiamy pieprzem (kulkami) oraz solą i pieprzem świeżo mielonym. Dla smaku możemy dodać 2-3 łyżki tłuszczyku ze smażenia. Przykrywamy garnek i dusimy na małym ogniu ok. 2 godzin (tak,aby mięso było miękkie).

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    Najlepsze żeberka jakie jadłam :)
  • 5
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    ciekawy przepis:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    na pewno wypróbuję ten przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !