Sposób przygotowania

Białka ubić ze szczyptą soli na sztywna pianę, następnie dalej ubijać, dodając po łyżeczce cukier i wiórki. Przełożyć do płaskiej formy do zapiekania wyłożonej folią aluminiową. Piec w nagrzanym ciepłym piekarniku (180 stopni) do lekkiego zarumienienia (podczas pieczenia nie wolno otwierać piekarnika, gdyż ciasto łatwo opada). Pianę można także przygotować z całych jajek (cztery sztuki). W tym celu należy oddzielnie ubić pianę z białek i oddzielnie utrzeć żółtka z cukrem i wiórkami. Wszystko należy na koniec delikatnie wymieszać.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    byMJ

    smaczne i slodkości
  • 0
    original
    Opublikowano

    miki47

    smaczny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !