Sposób przygotowania

Kiełbaskę podsmażamy na patelnie a następnie dodajemy do garnka z wodą i zaczynamy gotować w tym czasie przechodzimy do obierania warzyw: marchwi i ziemniaków, gdy je obierzemy trzeba je wypłukać pod bieżącą wodą a następnie pokroić : marchew w kosteczkę a także ziemniaka w kostkę i wrzucić do zupy.
Następnie wrzucamy kostkę rosołową oraz doprawiamy pieprzem i koperkiem.
Gdy ziemniak już będzie prawie miękki wrzucamy tarte ogórki na tarce o grubych oczkach i gotujemy jeszcze chwilkę a następnie zabielamy zupkę łyżką śmietany.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 0
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    A ta kiełbaska to ma być w całości, czy jakoś inaczej? A ziemniaki prawie miękkie to \"domiękną\" w kwasie?A ta śmietana to tak na żywca, czy może z mąką? Marniutki przepis!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !