Sposób przygotowania

Serca kroimy wzdłuż oczyszczamy i dokładnie płuczemy i kroimy na mniejsze kawałki następnie nacieramy solą i pieprzem i odstawiamy na 15 min.Cebulę i pieczarki siekamy włoszczyznę kroimy w drobną kostke.Serca obsmażamy na tłuszczu i przekładamy do garnka z włoszczyzną podlewamy szklanką wody i winem i dusimy pod przykryciem 30 min.Na pozostałym tłuszczu przesmażamy cebulę i pieczarki dodajemy pastę pomidorową i paprykę a następnie przekładamy do garnka z sercami wsypujemy kucharek tymianek,dusimy wszystko razem podlewając wodą w razie potrzeby.Pod koniec duszenia dodajemy śmietane i doprowadzamy do wrzenia.Posypujemy koperkiem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !