Sposób przygotowania

Miąższ dyni, oczyszczony z pestek i obrany ze skórki, pokroić w kostkę (może być byle jak, nie ma znaczenia) zalać 0,5 l wody i gotować 10 min.. Ser zetrzeć na małych oczkach tarki jarzynowej. Ugotowaną dynię zmiksować na krem, dodać vegetę, gałkę, ser i śmietankę. Całość gotować jeszcze 5-8 min. mieszając i ....gotowe! Prawda, że proste i szybkie? Jeśli dla kogoś za gęste to można dolać nieco wody. Kiedy dynia się gotuje pokroić bułkę w kosteczkę, na patelni rozgrzać 2 łyżki masła lub oliwy, wrzucić pokrojoną bułkę, prażyć na średnim ogniu mieszając aby się nie przypaliła a tylko zrumieniła. Zupę podawać gorącą z grzankami. Z tej ilości przygotowałam 3 duże porcje gęstego kremu. Zupa jest przyjemnie kremowa, słodka i pachnąca, pychota!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Smakowita ta zupka !
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Ja poproszę porcyjkę!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !