Sposób przygotowania

Z mąki i reszty składników zagnieść kruche ciasto, uformować kulę i zawinąć w folię spożywczą, a następnie włożyć do lodówki na godz. Schłodzonym ciastem wyłożyć formę, formując miseczkę. Lekko nakłuć widelcem i wstawić do nagrzanego gorącego piekarnika na 10-15 min. Ciasto powinno nabrać słomkowego koloru. Ostudzić. Przygotować masę cytrynową: tłuszcz stopić i ostudzić do temperatury pokojowej. Jajka utrzeć na krem z cukrem i z cukrem waniliowym, dodać stopiony tłuszcz oraz sok i skórkę z cytryn. Wyrobić na jednolitą masę. Masę cytrynową wyłożyć na ciasto i wstawić do letniego piekarnika na 30-40 min., aby krem się ściął. Cytrynek jest najsmaczniejszy następnego dnia po upieczeniu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ana00

    fajna nazwa ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszne ciacho
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    super propozycja,a ja bardzo lubię cytrynowe ciasta :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !