BOSCH - Odbierz 300 zł

Sposób przygotowania

Łopatkę pokroić na kotlety, delikatnie rozbić, oprószyć solą i pieprzem z obu stron. Następnie obtoczyć z w mące i wrzucić na patelnię na rozgrzany olej, zrumienić z obu stron. W międzyczasie obrać cebulę, pokroić na mniejsze cząstki i wrzucić do mięsa, aby razem z nim się zrumieniła. Kiedy zarówno mięso jak i cebula będą podsmażone, zalać je wodą i dusić ok. 2 godzin do miękkości, przewracając je co jakiś czas na drugą stronę, ciągle uzupełniając wodę - bitki powinny być niemal całkowicie w niej zanurzone. Dzięki temu, że bitki obtoczone zostały w mące, z powstałego płynu otrzymamy pyszny gęsty sos, idealny do klusek śląskich, czy wielkopolskich pyz.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    justyna7979

    apetyczny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    wyśmienite
  • 0
    original
    Opublikowano

    magical66

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    magdziorka6

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    pyszne mięso na świetny obiad :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !