Sposób przygotowania

Ok 125 g cukru rozpuścić w ok 200 ml wody. Zmiksować kiwi i przetrzeć przez sito (pozbywamy się małych ziarenek). Ubić białko. Wszystko - wodę z cukrem i sokiem z cytryny wraz z owocami i białkiem dobrze wymieszać. Potrzeba ok 2 łyżek soku z cytryny. Dodać wino i wymieszać. Odstawić do zamrażarki na min 3 godz. Można zamrażać od razu w ozdobnych pucharkach lub po zamrożeniu za pomocą łyżki do lodów kulki lodowe. Przed podaniem oblać np. syropem czekoladowym do deserów. Ilość cukru zależy od upodobań, czy lubimy słodkie, czy mniej.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    klaklak

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    super przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    super przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    senninha

    często robię, kiedy zostają mi owoce kiwi i są już trochę miękkie :) a przepis super :)
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    rewelacja
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    berys18

    fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    ekstra na pewno skorzystam z przepisu
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Smaczna alternatywa dla lodów.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    pestka

    świetny przepis , skorzystam z niego

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !