Sposób przygotowania

Całe jajka należy utrzeć z cukrem(15 dag) na puszystą, jasną masę. Dolać do niej letnie mleko, dodać miękkie masło i proszek do pieczenia. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać z mąką pszenną. Ciasto zagnieść i podzielić na dwie części. Każdą z części wyłożyć do wyłożonej pergaminem blaszki i piec około 30- 35 minut w temperaturze 180 stopni. Ciasto wystudzić.
Śmietanę kremówkę należy ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Na jednym blacie ciasta wyłożyć jagody, posmarować masą( niewielką jej część odłożyć), przykryć drugim blatem i posmarować pozostawionym kremem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    po zdjęciu widać, że pyszne jest :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Faktycznie pyszne! :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniaaam
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    mmmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    mmmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    safcia

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    zapowiada sie super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Ciasto palce lizać

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !