Sposób przygotowania

Drożdże rozkruszamy do miski, dodajemy cukier i połowę ciepłego( letnie, nie gorące) mleka. Mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Następnie dodajemy jajko, pozostałe mleko i mąkę tak, żeby ciasto było dość gęste. Na koniec dodajemy rodzynki i po dokładnym wymieszaniu odstawiamy do wyrośnięcia. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim racuszki nakładając ciasto porcjami na patelnię. Racuszki powinny się ładnie przyrumienić z obu stron na złoty kolor.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Mała porcja przyjemności...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wyglądają smakowicie :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    amorzenek

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    apetyczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    jakie piękne
  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    fajniutkie
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam racuszki z bitą śmietaną albo cukrem pudrem
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    sama słodycz
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    moje ulubione :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    przepyszne racuszki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    fajny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wyglądają na pulchne i pyszne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !