Sposób przygotowania

polędwicę umyć pokroić w cienkie paski usmażyć na rozgrzanym maśle,mieszając aż się zrumieni,oprószyć solą i pieprzem wyjąć,pieczarki umyć i pokroić w plasterki,cebulę w drobną kostkę wsypać pieczarki wraz z cebulą na tłuszcz po smażeniu mięsa kilka minut poddusić,wsypać mąkę wymieszać i usmażyć aż się zrumieni,mieszając wlać rosół zagotować i zdjąć z ognia,dodać mięso i pokrojone w talarki ogórki,dodać śmietanę i musztardę,wszystko wymieszaź i podgrzać ale nie gotować!doprawić solą,cukrem i pieprzem,na koniec posypać posiekaną natką pietruszki,podawać z pieczywem najlepiej razowym.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pycha obiad,mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    bardzo lubię to danie :) to na zdjęciu wygląda pysznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !