Sposób przygotowania

Podczas zakupu karczku staramy się aby mięso było ładne, duże. Aby w domu po pokrojeniu i rozbiciu wyszły nam duże plastry mięsa. Mięso już rozbite posypujemy papryką słodką i pieprzem. Każdy kawałek leże obok siebie (tak najlepiej, ale każdy robi jak mu wygodnie). Wcześniej możemy pokroić na paski o średnicy pół centymetra długości z 5 cm: ogórka konserwowego, kiełbasę, ser żółty, paprykę i cebulę. Na każdym takim rozbity kotlecie układamy w poprzek ze 2-3 cm od brzegu po jednym ze składników pokrojonym w paseczki, ciasno obok siebie, tak aby zostało po bokach miejsce wolne po 2 cm z każdej strony. Zawijamy dokładnie i ciasno każdy kotlet, dociskamy po bokach aby nic nie wypadło. Obtaczamy w mące i smażymy na patelni kładąc najpierw na spód koniec zawiniętego kotleta. Obsmażamy z każdej strony nasz zawinięty kotlet i przekładamy do garnka. Po usmażeniu już wszystkich kotletów zlewamy tłuszcz z patelni do garnka dolewamy wody około pół szklanki może być trochę więcej. Wrzucamy ziarenka pieprzu i ziela angielskiego, liść laurowy i kostkę bulionową i dusimy aż mięso będzie kruche.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo precyzyjnie opisałaś przepis.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    bardzo smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    takie zrazy to można jeść ze smakiem...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    karolina1869

    lubie zrazy
  • 0
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !