Sposób przygotowania

Mąkę połącz z 2l wody. Drożdże rozmocz w szklance zimnej wody, a potem wymieszaj je z ciastem i postaw na 2 godz. w temp. 30 st. Kiedy rozczyn się podniesie, dodaj łyżkę soli i pozostaw na pół godz. Wyrób chlebki (5-6 bochenków), połóż na posmarowane masłem blachy w taki sposób, by ciasto zajmowało 1/3 wysokości blachy. Pozostaw w cieple, a gdy wyrośnie, posmaruj roztrzepanym jajkiem, wstaw do piekarnika i piecz ok 45 min.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    super :)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    świetny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    fajniutkie
  • 2
    original
    Opublikowano

    tomek18

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    upiekę, ale mniejszą porcję
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !