Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować, wystudzić przepuścić przez maszynkę lub bardzo dokładnie utłuc.
Cebulę pokroić w drobną kosteczkę i podsmażyć na oleju. Dodać do ziemniaków. Następnie dodać jajko, mąkę ziemniaczaną i 2 łyżki oleju. Wyrobić masę. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Formować niewielkie owalne kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na oleju.

Smacznego:-))

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    octo

    Robię takie bo są prościutkie:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !