Sposób przygotowania

Paprykę myjemy osuszamy i odcinamy wierzch i usuwamy gniazda nasienne.Ryż gotujemy na półtwardo,mieszamy go z masłem,natką pietruszki,żółtkiem i serem i takim farszem nadziewamy papryki.Na patelni rozgrzewamy oliwę dajemy przeciśnięty czosnek i pokrojoną w kostkę cebulę,gdy cebula się zeszkli podlewamy rosołem i dodajemy starte na tarce marchewkę i seler oraz koncentrat pomi9dorowy.Dusimy na wolnym ogniu aż warzywa będą miękkie a następnie miksujemy je,doprawiamy do smaku solą i pieprzem gałką muszkatołową i takim sosem polewamy paprykę.Zapiekamy 40 min w 150 stopniach.Podajemy osypane bazylia.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !