Sposób przygotowania

Rybę myjemy osuszamy i dzielimy na porcje,usuwamy ości i delikatnie solimy.Włoszczyznę i cebulę obieramy wkładamy do garnka i zalewamy wodą,dodajemy ziele angielskie liść laurowy sól i pieprz do smaku i gotujemy około 1,5 szklanki wywaru.,następnie odcedzamy i dodajemy do niego sos sojowy.Grzyby myjemy,osączamy i kroimy w talarki i podsmażamy na części oleju,pod koniec smażenia podlewamy je pół szklanki wywaru z warzyw i dusimy do miękkości.Kawałki ryby oprószamy mąką i smażymy na złoty kolor,przekładamy je do grzybów i dusimy około 30 min na wolnym ogniu pod przykryciem.Z mąki i masła robimy zasmażkę i rozprowadzamy ją przestudzonym wywarem,następnie zaciągamy roztrzepanym jajkiem przyprawiamy przyprawą do ryb sokiem z cytryny i solą.Gotowym sosem polewamy rybę i dusimy 5 min.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !