Sposób przygotowania

Zagniatamy ciasto z mąki, margaryny, cukrów i jajek, wstawiamy do lodówki na minimum 1 godz, schłodzone ciasto rozwałkowujemy na stolnicy delikatnie podsypując mąką. Wycinamy szklanką krążki (mi wychodzi 20 szt gotowych babeczek) po dwa na babeczkę, wysmarowane rozpuszczoną margaryną foremki(dobrze robi się to pędzlem)wyklejamy jednym krążkiem ciasta, napełniamy jabłkami,zamykamy drugim krążkiem ,lekko dociskając brzegi. Pieczemy około 30 min w temp. 180st, po upieczeniu studzimy i delikatnie wyciągamy z foremek, posypujemy pudrem. Z resztek ciasta można zrobić ciasteczka . Jabłka: Jabłka obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej, zalewamy sokiem i doprowadzamy tylko do zagotowania się, słodzimy i następnie studzimy. Gdyby jabłka puściły za dużo soku i całość była za bardzo płynna to zagęścić ją rozkruszonymi biszkoptami tylko wtedy trzeba uważać z cukrem .

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    podobają mi się
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    pyszne muszą być
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    pyszniutkie:)
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Zgrabne i przepyszne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    I do tego oryginalne;) Bomba!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Urszula5

    muszą być wyśmienite
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    bardzo fajne babeczki :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !