Sposób przygotowania

Kaszę rozmieszaj z połową zimnego mleka i odstaw. Resztę mleka zagotuj i do wrzącego włóż napęczniałą kaszę. Gotuj na wolnym ogniu z dodatkiem połowy masła i z solą. Gdy się rozklei, wymieszaj z żółtkami ubitymi z cukrem. Dodaj również bakalie oraz skórkę i sok z pomarańczy.
Na żaroodpornym półmisku wysmarowanym resztą masła wyłóż kaszę warstwą grubości około 1 cm, po czym nakryj pianą ubitą z białek, posyp wiórkami i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Trzymaj tak długo, aż wierzch zapiekanki apetycznie się zrumieni.
SMACZNEGO!!!!!!!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    ciekawa
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    alaaa

    tyle bakalii,zapiekanka rozeszła się w mgnieniu oka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !