Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kurczaka z warzywami i ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
marchewka 4 szt
pietruszka korzeń 2 szt
seler korzeniowy średniej wielkości 1 szt
ryż 2 szklanki
przecier pomidorowy
sól
pieprz
kurkuma
curry
woda 1 litr
olej do smażenia 2 łyżki
zielony groszek
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka z warzywami i ryżem

Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy z dwiema łyżkami oleju. Zdejmujemy z patelni odkładamy. Na tą samą patelnię wrzucamy pokrojone wcześniej świeże warzywa: marchew, pietruszkę, seler. Podsmażamy następnie dodajemy surowy ryż. Chwilę podsmażamy zalewamy wodą dodajemy kostkę rosołową i gotujemy ok 10-15 minut. Następnie dodajemy pozostałe mrożone warzywa: zielony groszek mrożony, fasolkę szparagową żółtą mrożoną ewentualnie można dodać brokuły mrożone i inne warzywa które lubimy. Dusimy do miękkości warzyw i ryżu w razie potrzeby dolewając wody. Na końcu dodajemy do smaku przyprawy: sól, pieprz, curry, kurkumę oraz kilka łyżeczek przecieru pomidorowego. Dodajemy do warzyw wcześniej podsmażone piersi z kurczaka podajemy na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia/tubisiek 06.06.2011 08:19
bardzo fajny przepis :)
Marzena34 04.05.2011 20:41
bardzo ciekawe połaczenie warte wyprobowania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak