Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy z dwiema łyżkami oleju. Zdejmujemy z patelni odkładamy. Na tą samą patelnię wrzucamy pokrojone wcześniej świeże warzywa: marchew, pietruszkę, seler. Podsmażamy następnie dodajemy surowy ryż. Chwilę podsmażamy zalewamy wodą dodajemy kostkę rosołową i gotujemy ok 10-15 minut. Następnie dodajemy pozostałe mrożone warzywa: zielony groszek mrożony, fasolkę szparagową żółtą mrożoną ewentualnie można dodać brokuły mrożone i inne warzywa które lubimy. Dusimy do miękkości warzyw i ryżu w razie potrzeby dolewając wody. Na końcu dodajemy do smaku przyprawy: sól, pieprz, curry, kurkumę oraz kilka łyżeczek przecieru pomidorowego. Dodajemy do warzyw wcześniej podsmażone piersi z kurczaka podajemy na gorąco.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    bardzo ciekawe połaczenie warte wyprobowania
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    bardzo fajny przepis :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !