Sposób przygotowania

do garnka włożyć kapustę kiszoną wlać odrobinę wody i gotować kapustę białą poszatkować umyć i dodać do kiszonej boczek świeży umyć pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni dodać do kapusty na pozostałym tłuszczu podsmażyć cebulę i dodać do kapusty pieczarki umyć i pokroić w plasterki włożyć do kapusty wszysko wymieszać dodać liść laurowy,ziele angielskie,pieprz ziarnisty,śliwki suszone wymieszać i przyprawić do smaku kucharkiem gotować do miękkości pod koniec gotowania dodać pokrojoną kiełbasę i podsmażoną na patelni wraz z tłuszczem pozostałym od smażenia chwilę jeszcze pogotować,podawać z pieczywem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    ale dobry
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    Wygląda pysznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !