Sposób przygotowania

Obrac bob ze strakow i z zielonej skorki.
Cebule pokroic w piorka i podsmazyc na oliwie,dodac przecier, pomidor pokrojony na male czastki,harrise,kolendre.Po podsmazeniu, wrzucic bob,podlac troche woda i podusic.Ja wkladam jeszcze karczocha, pokrojonego na cztery ale , jak kto lubi, nie musi byc.Pilnujemy, zeby utworzyl nam sie sos, w ktorym bedziemy moczyc bagietke.Doprawic sla, a jesli malo pikantne, to troszke pieprzu---do smaku.Przed zgaszeniem gazu wrzucamy strak papryki przeciety na pol ,przykrywamy pokrywka i gotowe.Smacznego

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Bardzo ciekawa propozycja - muszę wypróbować.
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo apetyczny sposób podania bobu, muszę wypróbować.
  • 1
    100_3053
    Opublikowano

    Barbara40

    Dziekuje ,dla tych, ktorzy nie chca , aby to danie bylo wegetarianskie, proponuje,na sam koniec gotowania, wrzucic male kuleczki miesa mielonego przyprawionego kolendra, suszona mieta i mielonym koprem wloskim.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ewa19a

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    taki bob w smaku będzie podobny do fasoli czy \"zupełnie z innej beczki\"?
  • 0
    100_3053
    Opublikowano

    Barbara40

    To zupelnie inna bajka, radze sprobowac.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    bardzo fajny przepis, lubię bób, a tak podanego jeszcze nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !