Sposób przygotowania

składniki:
Sos:
4-6 łyżek jogurtu naturalnego
1 łyżeczka majonezu
po garści natki pietruszki, szczypiorku i koperku
do smaku: sól morska i pieprz ziołowy

4 liście sałaty karbowanej
3 jajka ugotowane na twardo
2-3 rzodkiewki
kawałek ogórka świeżego
2 garści kiełków rzodkiewek

sposób przygotowania:
sos: do małego pojemnika blendera włożyć wszystkie składniki i zmiksować. Doprawić solą, pieprzem i ponownie zmiksować.

Jajka obrać, podzielić na ćwiartki. Sałatę, ogórka i rzodkiewki opłukać i dokładnie osączyć. Ogórka, razem z skórką, i rzodkiewki poszatkować w cienkie plasterki, sałatę porwać na mniejsze kawałki. Na półmisku ułożyć liście przekładając je plasterkami rzodkiewki i ogórka, posypać kiełkami, dodać jajka. Całość polać sosem. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu. Idealna sałatka na kolację albo lunch.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Super sałatka!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    świetny pomysł na sałatkę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !