Sposób przygotowania

Żeberka pokroić ,oprószyć solą ,pieprzem obtoczyć w mące i zarumienić na oleju.Przekładamy do garnka,zostawiając tłuszcz na patelni,cebulę obieramy kroimy w krążki,podsmażamy na tłuszczu,który został po smażeniu żeberek,przekładamy do mięsa.Do garnka wlewamy piwo,dorzucamy ziele angielskie,listki laurowe.Dusimy ok 40 minut na średnim ogniu.Jeżeli piwo zbyt szybko wyparuje dolewamy ok 1/2szklanki bulionu warzywnego.Doprawić majerankiem,kminkiem,pieprzem, solą,dusimy jeszcze ok 10 minut. Smacznego

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    z samej nazwy - pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    alaaa

    pucha
  • 0
    original
    Opublikowano

    alaaa

    pycha *
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kropka157

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !