Sposób przygotowania

Cytrynę sparzyć, wyszorować. Żółtka utrzeć z cukrem i margaryną do \"białości\". Do puszystej już masy dodać skórkę z cytryny i wycisnąć z niej sok. Ubić pianę z białek (zimnych) z dodatkiem soli i dodać do masy. Delikatnie wmieszać. Następnie dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Całość wymieszać delikatnie łyżką. Formę do babki wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Ciasto przelać do formy i piec w 180 stopniach (w dobrze rozgrzanym piekarniku), na środkowej półce (mój piekarnik niestety nie ma termoobiegu:( ) ok. 30 - 35min. Lukier przygotować wg. opakowania i polać nim przestudzoną babkę. Wyśmienita!!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    zrobiła furorę na świątecznym stole:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Super :)
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !