Sposób przygotowania

dlaczego naga? bo z gąsówkami nagimi :-) - to pyszne grzyby, doskonałe do wielu potraw a w zupie smakowały wybornie!

Cebulę obieramy, kroimy w półplasterki. Grzyby oczyszczamy, kroimy w paski. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, zalewamy 2 szkl. wody, dodajemy liść laurowy i gotujemy 5-10 min.. Na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy cebulę a kiedy się zeszkli dokładamy grzyby i smażymy razem 5-10 min. po czym przekładamy do ziemniaków. Dodajemy także warzywa i gotujemy 10 min. Śmietanę roztrzepujemy z odrobiną soli i pieprzu, hartujemy kilkoma łyżkami zupy, wlewamy do garnka, zagotowujemy i ...gotowe. Szybko i smacznie - ja tak lubię. Gąsówki są delikatne, ale mają swój specyficzny smaczek więc nie dodaję żadnych ziół żeby dobrze je czuć a ich lekko fioletowy kolor ładnie wygląda w zupie razem z czerwoną cebulką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Patrycja42

    Brak mi słów zdjęcie numer 2-3 i 4 to na pewno dania gotowe !!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolina92

    swietny pomysl :) a zdjecia grzybow dobrze ze sa, bo nie kazdy wie jak wyglada gasowka naga :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam;]
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna/Dzastus

    ekstra przepisik.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kikiriki

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Puszcza

    cos pysznego

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !