Sposób przygotowania

Margarynę, miód i cukier rozpuszczamy w rondelku, dodajemy przyprawę do dań słodkich, odstawiamy do wystudzenia.

Jajka ubijamy mikserem, dolewamy ostudzoną margarynę, oraz stopniowo mąke wymieszaną z sodą. Masę dzielimy na 3 częsci, każdą pieczemy osobną w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w temp 160 stopni ok 13-15 minut.

Masa1 : Miksujemy na pełnych obrotach masę w proszku z mlekiem - masa gotowa:) Poszłam na łatwiznę :)

Każdą częśc ciasta nasączamy mlekiem, na pierwszą warstwę nakładamy masę krówkową, na drugą warstwę masę kajmakową, na górę smarujemy bardzo cieniutko pozostałą masą kajmakową, dekorujemy sosami, odstawiamy na noc do lodówki.

Ciasto pychotka!!!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    piękne i na pewno smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    LuKaSz4761

    Musi być pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    rewelacja
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    bosko to ciacho wygląda! dawno nic w domu nie piekłam i mam ogromną ochotę na nie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !