Sposób przygotowania

Na patelni podsmażamy chwilkę rozgnieciony czosnek i oliwę, dodajemy ryż i 2 łyzki
oleju, podsmażamy chwilkę.

Całość zalewamy na przemian bulionem i winem, dusimy pod przykryiem do całkowitego
wchłonięcia wody. (ryż powinien być lepki). Dodajemy łyżkę posiekanego szczypiorku,
odstawiamy do ostygnięcia.

W tym czasie przygotowujemy dip. Rzodkiewkę i obranego ogórka zetrzeć na tarce
na małych oczkach, dodać posiekany szczypiorek i koperek,
wymieszać z jogurtem i majonezem, przyprawić solą, cukrem.

Z ryżu formujemy paluszki, panierujemy dwukrotnie w mące, jajku, bułke tartej,
smażymy na głębokim, mocno rozgrzanym oleju przez chwilę.

Świetna przekąska, na każdą okazję :) Wyszło mi 25 paluszków.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajnie wyglądają
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    bardzo smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !