Sposób przygotowania

Makarony gotujemy w ososlonej wodzie, na półtwrdo.
Mięso mielone podsmażamy na oleju z czosnku dodajemy kilka ząbków ze słoiczka, przyprawiamy pieprzem.
Do mięsa dodajemy przecier pomidorowy, 2 pomidory pokrojone w kostkę (bez skórki i miąższu), 250 ml wody, 1 łyżke przyprawy \"suszone pomidory z czosnkiem i bazylią\" i przyprawę \"Zapiekanka makaronowa po bolońsku\".

Do naczynia żaroodpornego układamy makaron lazania, połowę farszu mięsnego, makaron świderki, resztę farszu mięsnego. Na górę ukladamy plastry sera i plastry pomidora, posypujemy 1 łyżką przyprawy \"suszone pomidory z czosnkiem i bazylią\" oraz posiekaną pietruszką.
Zapiekamy w piekarniku w temperaturze 180stopni ok 25 minut.
Smacznego!!!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    rewelacja
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    uwielbiam takie zapiekanki
  • 0
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    wygląda smacznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    pychota

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !