Sposób przygotowania

W rondelku mieszamy jajko, cukier, mleko i kakao, przyprawę do dań słodkich, zagotowujemy na wolnym ogniu często mieszając. Odstawiamy do wystudzenia. Masło rozpuszczamy. D miseczki wrzucamy rozdrobnione herbatniki, orzechy. Masę czekoladową mieszamy z masłem, zalewamy herbatniki, dokładnie mieszamy.

Na blat układamy folię spożywczą nakładamy wzdłuż połowę naszej masy, zwijamy ( na kształt kiełbasy:) z dwóch końców foli dociskamy masę do środka aby była bardziej ubiita, końce zawijamy w węzeł lub wiążemy gumką.

Odstawiamy deser na noc do lodówki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    świetny przepis :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    fajnie wygląda, dałabym się nabrać, że to kiełbasa :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !