Sposób przygotowania

jajka miskujemy z cukrem na puch, następnie dodajemy zmieszane mąki i proszek oraz amorat i miksujemy dalej. Na koniec wolnym strumieniem wlewamy wrzącą margarynę ciągle miksując na wolnych obrotach. odkładamy do małej miseczki kilka łyzek masy, która zmieszamy z kakaem, pzostałe białe ciasto wlewamy do dwóch foremek, a następnie robimy wzorki ciemnym ciastem. Pieczemy 0,5h w temp 180*

Komentarze

  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    zapomniałam dodać, ze forma na babkę powinna być porzadnie nasmarowana margaryną a następnie obsypana kaszą manną - nie rozwali się babka podczas wyciągania.
  • 1
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    ładnie wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    smile

    pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !