Sposób przygotowania

Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę wraz z cukrem, a na sam koniec dodać żółtka i połączyć ze sobą. Do powstałej masy dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie połączyć(np. za pomocą łyżki). Masę przelać do formy(użyłam tortownicy) i piec około 30-40 minut w 180 C. W międzyczasie przygotować żółtą masę(1). Galaretki rozpuścić we wrzącej wodzie. Do tężejącej galaretki dodawać powoli po łyżeczce dżemu. Mieszać, aż powstanie jednolita masa. Gdy zacznie tężeć wylać ją na biszkopt. Przygotowane ciasto schłodzić. Śnieżkę ubić na sztywną masę. Galaretkę rozpuścić we wrzącej wodzie. Gdy zacznie tężeć powoli dodawać do niej śnieżkę. Wszystko mieszać za pomocą miksera, aż powstanie jednolita masa. Na sam koniec wylać ją na różową masę. Schłodzić. Najlepiej smakuje na drugi dzień.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Katarzyna56

    Pieknie wyglada i pewnie tez tak smakuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    pieknie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !