Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza alla Edek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
sól 1/2 łyżeczki
cukier 1 łyżeczka
bazylia 1 łyżeczka
olej 3 łyżki
drożdże 1/2 kostki
woda 300 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza alla Edek

Wysypać mąkę na stolnice w kształcie koła i do środka dodać drożdże, soli, bazylii, cukru, oleju. Rozrabiać najpierw nożem dolewając wody. Gdy konsystencja nabierze gęstości rozrabiać w rękach. uformować na kształt pizzy i położyć na blachę nasmarowaną wcześniej np. masłem. Zostawić na jakieś 30 minut a potem dodać sos np. zrobiony z majonezu, ketchupu i szczypioru lub koncentratu pomidorowego. Dodać składniki wedle uznania i do pieca na jakieś 20 min w temperaturze 190 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak