Sposób przygotowania

1. Drożdże wkrusz do 100 ml ciepłego mleka. Rozetrzyj z łyżka cukru i 2 łyżkami maki, odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
2. Żółtka utrzyj z pozostałym cukrem. Dodaj do mąki razem z rozczynem, roztopionym masłem, resztą mleka i szczyptą soli. Dokładnie wyrób ciasto, odstaw do wyrośnięcia.
3. Ciasto wymieszaj z ubitymi na pianę białkami i skórka pomarańczową. Podziel je na 2 części. Włóż do natłuszczonych i wysypanych tartą bułka 2 foremek.
4. Wyrośnięte ciasto piecz ok 50 min w temp 180 stopni. Baby przestudź, wyjmij z formy, udekoruj lukrem i skórką pomarańczową.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Justa32

    smaczna taka babeczka!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszna babeczka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !