Sposób przygotowania

z podanych składników zagnieść szybko ciasto zawinąć w folię i wstawić do lodówki na min.godzinę,przygotować farsz 1/3 kabaczka pokroić w plasterki i odłożyć resztę obrać i pokroić w kostkę na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę i dodać pokrojonego kabaczka usmażyć na wolnym ogniu tak długo aż warzywa zaczną się rozpadać,ugotowane i przestudzone wcześniej ziemniaki przecisnąć przez praskę lub zemleć podobnie zrobić z kabaczkiem połączyć warzywa dodać jajko,przyprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wyrobić na jednolitą masę,na wysmarowaną formę do tarty wyłożyć rozwałkowane ciasto i upiec w piekarniku w temp.180st.ok.10min.wyjąć ciasto i wyłożyć na nie masę wyrównać i ułożyć plasterki kabaczka po czym upiec ok.20min.w temp.180st.podawać przybraną gałązkami tymianku,jeśli będziesz używać starego kabaczka to trzeba usunąć z niego gniazda nasienne i łyżką wyjąć miąższ,skórę i gnazda należy wyrzucić.

Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    dobra jest taka tarta

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !