Sposób przygotowania

Ugotować wywar z kości(porąbanych) i przypraw.Oczyszczone i dokładnie umyte flaki zalać zimną wodą i przecedzonym wywarem z kości,gotować do miękkości(4-5godzin).Oczyszczone,umyte warzywa pokrajać w paseczki i dusić z dodatkiem tłuszczu w małej ilości wody.Ugotowane flaki pokrajać w cienkie paski.Do wywaru z flaków dodać uduszonych warzyw i pokrojonych flaków,podprawić,zagotować i porcjować na głębokie talerze.Przyprawy należy podać oddzielnie w pojemnikach na przyprawy.Porcję flaków na talerzu należy posypać tartą zrumienioną bułeczką i polać stopionym masłem.Do flaków podaje się oddzielnie pieczywo.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !