Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać i ugotować z 1 łyżką soli. Ciepłe przepuścić przez praskę, ostudzić. Dodać 2 jajka, sól do smaku, oraz 7 łyżek mąki pszennej, zagnieść ciasto. Blat stołu posypać mąką-rozwałkować ciasto. Utoczyć wałek, spłaszczyć i pokroić na ukośne kopytka. Gotować w dużej ilości wody, aż kopytka wypłyną. .Odcedzić, wyłożyć na talerze.
Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    tatiana2

    Czasami jak nie chce mi się kulać klusek do obiadu to robię właśnie kopytka. Wychodzi szybciej ;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    uwielbiam kopytka :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    madi356

    też lubie kopytka które przyrządza moja mama:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Tylko takie jeść.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !