Sposób przygotowania

Białka ubijamy na sztywno razem z cukrem, następnie dodajemy po jednym żółtku ciągle mieszając. Na samym końcu dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz kakao, dokładnie mieszamy. Ciasto wylewamy na blaszkę i pieczemy około 30 minut w temp. 180*C.
Masa: 2,5 szklanki mleka wraz z cukrem i cukrem waniliowym doprowadzamy do wrzenia. Następnie dodajemy paczkę wiórek kokosowych i gotujemy na małym ogniu 25 minut. Pod koniec gotowania dodajemy masło.
Następnie budynie rozpuszczamy w pół szklanki mleka i dodajemy do gotującej się masy kokosowej. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy do przestygnięcia. Na upieczony i wystudzony biszkopt wykładamy równo przestudzoną masę kokosową. Polewamy polewą czekoladową przygotowaną wg sprawdzonego przepisu. Dekorujemy wg gustu.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    musi być pyszne :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    NA PEWNO PYSZNE,MUSZĘ UPIEC
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    apetyczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    pychotka!!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    ale pyszności
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    pyszniutkie musi być
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    katarzyna124

    piekłam, bardzo smaczne, polecam:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !