Sposób przygotowania

W garnku rozpuścić miód, masło, korzenną przyprawę do piernika i kakao. Ostudzić. Jajka ubić z oboma cukrami i smietaną. Dodać do miodu i dobrze połączyć. Dodać przesianą mąkę wymieszaną z sodą. Na końcu dosypać czekoladowe łezki do zapiekania i wymieszać. Piec około 45 minut w 170 C. Po wystudzeniu polać polewą czekoladową.

Smacznego!!

--> domową przyprawę do piernika znajdziecie w moich przepisach
--> porcja na średnią blachę

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    świetny, lubię piernik
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    marzy mi się taki piernik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !