Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica pieczona z kuskusem
Z 1 łyżki oliwy, octu balsamicznego, miodu, 1 łyżeczki sosu sojowego, rozgniecionych ziaren kolendry, soli, pieprzu i papryki zrobić marynatę. Marynatą zalać mięso i wstawić do lodówki na kilka godzin.
Następnie mięso obsmażyć na patelni i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 30 minut.
Kuskus posypać kurkumą, zalać szklanką wrzącej wody, przykryć i zostawić na kilka minut.
Cukinię pokroić w plastry, obsmażyć na patelni. Kuskus wymieszać widelcem, dodać cukinię, oliwki, paprykę i pomidor pokrojone w kostkę.
Dodać 1 łyżkę oliwy, 1 łyżeczkę sosu sojowego, sok z cytryny, sól, pieprz, paprykę i posiekaną świeżą miętę. Wymieszać. Podawać z pokrojoną w plastry wieprzowiną