Sposób przygotowania

Chłodne białka ubić na sztywną pianę wraz z cukrem. Dodać mak i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Przygotowaną masę wylać na formę do pieczenia wcześniej wyłożoną papierem do pieczenia. Piec około 20 minut w 180 C. W międzyczasie przygotować krem: przygotować budyń , czyli do mleka dodać żółtka, cukier, budyń. Zagotować, cały czas mieszać, aby nic się nie przypaliło. Do powstałej masy dodać margarynę , wódkę. Wszystko zmiksować na puszystą masę. Powstały krem wyłożyć na ciasto. Przyozdobić orzechami i rodzynkami. Podawać po schłodzeniu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Bardzo zachęcające do skosztowania.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !