Sposób przygotowania

Masło postawić w ciepłym pomieszczeniu i poczekać aż zmięknie do tego stopnia, by można je było łatwo rozsmarować. W tym czasie cukier wymieszać z cynamonem, cukrem waniliowym i jajami. Po rozpuszczeniu się cukru utrzeć na pienistą masę, ubić tłuszcz. Do tłuszczu dodawać porcjami masę jajeczna. Po powstaniu białej, kremistej masy wymieszać mąkę z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia i przesiać na masę.
Wymieszać chochlą. Czekoladę pokroić w bardzo drobną kostkę lub grubo zatrzeć. Gruszki obrać ze skóry, podzielić na ćwiartki. Usunąć gniazda nasienne, szypułkę i ogonek. Pokroić w niezbyt mała kostkę i wraz z czekoladą dodać do ciasta. Przelać do dokładnie nasmarowanej tłuszczem formy, wyrównać.
Temp pieczenia: 180 stopni C.
Czas pieczenia: 70-75 minut.
Po 10 minutach ciasto wytrząsnąć z formy, przełożyć do wystygnięcia na kratkę kuchenną. Przed podaniem posypać cienką warstwą cukru pudru.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !