Sposób przygotowania

1. Wątróbki oczyść, opłucz, osusz. Potnij na niewielkie kawałki. Obtocz w mące i smaż 5 min na rozgrzanym oleju. Przypraw i wystudź.
2. Jabłko oczyść z pestek i wraz ze skórką grubo posiekaj. Z kalarepek zetnij wierzchy, wydrąż. Środki potnij w kostkę, krótko obgotuj. Odcedź i osącz na sitku. Miąższ melona potnij na kawałeczki.
3. Musztardę połącz z octem i oliwą. Dodaj sól, pieprz i rozmaryn. Dobrze ubij. Wątróbkę wymieszaj z pozostałymi składnikami i sosem. Przełóż do wydrążonych kalarepek.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszna sałatka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !